最新文章

沒有可用的內容。

Facebook 討論

咪標題黨,文中係指如果你安裝 Ubuntu 時揀咗「Reinstall Ubuntu」或「Erase Ubuntu and reinstall 」會刪埋UEFI, windows 同 recover partition , 我從來唔用呢項,答唔到你有幾大獲。自己留意吓啦!
現在我正在Ubuntu上安裝了Virtual Box, 跟著又在Virtual Box上又安裝了OpenSuse 13.1跟Bodhi Linux, 現在問題是當我在為OpenSuse Update跟Upgrade的時候竟然出現了根檔案系統上空間很少, 那是什麼意思? 我應該如何解決呢?

亞洲開源活動日程